Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-06@15:00:38 GMT

آیا می‌توان شهریه مدرسه را پس گرفت؟

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۲۱۶۶۲

آیا می‌توان شهریه مدرسه را پس گرفت؟

پاسخ منفی است. چرا؟ دلیل این است که مدرسه به خواست خود، تعطیل نشده است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از هفت صبح، ما نمی‌توانیم مدرسه، یعنی یک بیزنس مهم در این کشور را مجازات کنیم که چرا تعطیل شده‌ای و چرا در قبال پولی که گرفته‌ای خدمتی ارائه نکردی. در حقیقت در اینجا یک وضعیت فورس‌ماژور به وجود آمده است یعنی وضعیتی که کنترل آن در دست مدارس به عنوان یک طرف این تعهد نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس باید چه کنیم؟

باید بگذاریم که مدرسه‌ها بدون ارائه هیچ خدمتی، پول اولیا را بگیرند؟ نه. حقوق تامین‌کننده عدالت است و بنابراین این راهکار نیز نادرست است. بنابراین باید از این طرف تعهد، یک مدرسه خواست که تعهد خود به آموزش یک ساله دانش آموز تا پایان کتب درسی آن سال که موضوع قرارداد بین والدین و مدرسه است را انجام بدهد ولو در غیر از زمان مشخص شده مهر تا خرداد. یعنی اولیا یک قدم کوتاه می‌آیند که شهریه را در اختیار مدرسه باقی می‌گذارند و مدارس هم یک قدم کوتاه می‌آیند و به جبران این دو ماه در فصل تعطیلی خود یعنی در تابستان، مشغول به کار می‌شوند.

چطور؟ از اینجا به بعد را یک توصیه آموزشی بدانید: مدارس تا حالا حدود یک ماه و نیم تعطیل بودند و شاید یک ماه دیگر هم تعطیل باشند. قبل از آن هم به طور میانگین حدود ۱۵ روز تعطیلی مختلف در کشور داشتیم. این سه ماه را می‌توانیم در فصل تابستان جبران کنیم به این شکل که مدارس از ابتدای خرداد تا انتهای مرداد مشغول به فعالیت شوند و بعد از یک ماه دوباره سال تحصیلی جدید آغاز شود.

اگر هم میزان تعطیلات برای بین دو سال کم است؛ می‌توان استثنائا، سال تحصیلی آینده را از ابتدای آبان آغاز کرد یا اینکه به سراغ همان طرح قدیمی تعطیلات زمستانی رفت و مدارس را در میانه زمستان آینده پانزده روز تعطیل کرد. در این شرایط مسئله حقوق معلمان مدارس غیردولتی نیز حل می‌شود.

اگر آن‌ها بابت روزهای تعطیلی حقوق و دستمزد گرفته باشند که در عوض آن به ارائه خدمت در روزهایی می‌پردازند که قرار بود تعطیل باشند (یعنی تابستان) و اگر در این روزهای کرونایی، حقوق نگرفته باشند که متناسب با تدریس خود در خرداد و تابستان، دستمزد دریافت خواهند کرد.

پارکه قرار است هر هفته، آخرین تحولات حقوقی که شهروندان به آن نیاز دارند را گزارش کند و به پرسش‌های حقوقی آن‌ها پاسخ دهد. در صورتی که سوالی دارید، آن را به ایمیل pr@7sobh.com یا پیامک ۰۹۲۰۲۰۰۱۷۰۷ ارسال کنید.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: آموزش و پرورش فرهنگیان معلمان اخبار فرهنگیان دانشگاه فرهنگیان اخبار استخدامی آموزش و پرورش اخبار معلمان خبرگزاری فرهنگیان اخبار آموزش و پرورش آخرین اخبار آموزش و پرورش آخرین اخبار فرهنگیان اخبار استخدام آموزش و پرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۲۱۶۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصلاح قانون تاسیس مدارس غیردولتی گرفتن مجوز برای مسئولان را محدود می‌کند

حجت‌الاسلام احمدحسین فلاحی سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درباره شفاف شدن شهریه‌های مدارس غیردولتی گفت: در طرح اصلاح قانون تاسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی که انجام شده یکی از بحث‌ها قانونمندی در پرداخت شهریه، حقوق حق‌التدریس‌ها، زمان آموزش، عنوان و مجوز مدارس و کیفیت مدارس است که مورد رسیدگی قرار گرفته است.

وی اظهار کرد: موارد مذکور هم مورد مطالبه معلمان حق‌التدریس غیرانتفاعی و هم صاحبان مدارس بود و طوری قانون را تصویب کردیم که منافع هر دو طرف تامین شود و حقوق کسی ضایع نشود.

نماینده مردم همدان در مجلس ادامه داد: به نظر می‌رسد با اصلاح قانون تاسیس مدارس غیرانتفاعی مباحث مربوط به شهریه، کیفیت مدارس و نوع مدارس هم اصلاح شود.

سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بیان کرد: با ابلاغ قانون جدید و نظارت جدی بر اجرای قانون، شهریه‌های مدارس غیردولتی سامان‌دهی می‌شود، چون الان با نقص‌هایی که در قانون قبلی وجود دارد، مواجهیم و مشکلاتی را ایجاد کرده است.

حجت‌الاسلام فلاحی اظهار کرد: در قانون جدید بحث کسانی که می‌خواهند مجوز بگیرند دیده شده حتی به تعارض منافع به صورت جدی پرداخته شده است. 

وی درباره تعارض منافع گفت: منظور از تعارض منافع این است که شاید کسانی که ممکن است جایگاهی داشته باشند بخواهند مجوز بگیردند لذا یک محدودیت‌هایی برای آنها وجود دارد و اگر خودشان در آموزش و پروش و جا‌های دیگر سمت داشته باشند این‌ها در گرفتن مجوز‌ها محدود می‌شوند البته این مورد مربوط به مجوز‌های جدید می‌شود، چون قانون عطف به‌ماسبق نمی‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • کاهش شهریه برخی از مدارس غیر دولتی/ شهریه مدارس هیئت‌امنایی چقدر است؟
  • اصلاح قانون تاسیس مدارس غیردولتی گرفتن مجوز برای مسئولان را محدود می‌کند
  • شهریه دانش‌آموزان چهار دهک اول در مدارس سمپاد رایگان است
  • مدارسی که شهریه می‌گیرند را معرفی کنید
  • کاهش‌ شهریه برخی مدارس غیردولتی | امسال افزایش شهریه درصدی نیست بلکه... | هزینه فوق برنامه چند درصد شهریه است؟
  • نرخ شهریه مدارس غیردولتی چه زمانی اعلام می شود؟/ امکان کاهش‌ شهریه برخی مدارس
  • «شهریه» مدارس غیردولتی تا ۳۱ اردیبهشت تعیین می شود/ معلمان مدارس غیر دولتی بیمه کامل می‌شوند
  • تعیین «شهریه» مدارس غیردولتی ۳۱ اردیبهشت
  • تعیین «شهریه» مدارس غیردولتی تا ۳۱ اردیبهشت / معلمان مدارس غیر دولتی بیمه کامل می‌شوند
  • مدیران مناطق تصمیم گیر نهایی شهریه مدارس غیردولتی هستند